Ziemīga otrā kārta

Sveiciens Ziemassvētkos!

Ar rakstīšanu parasti ir tā. Kad ir iedvesma, tad nav laika. Kad ir laiks, tad nav iedvesmas. Gadās, kad nav ne viena, ne otra.
Šodien ir gan mūza, gan brīvdiena, – līdz ar to dāvanā – novēlots atskats par otro kārtu.
Liriska atkāpe par Indiju.Nesen vienā twitterdiskusijā uzzināju, ka Indijā ir 15 oficiālās indiešu valodas. Katrā no tām ir pāris simti dialektu. Lielākā daļa valodu vispār nesaprot pārējās, dialektus valodas ietvaros — ar pūlēm. Kādam paziņam kursā bijuši divi indieši, kuri savā strapā neesot varējuši sarunāties, savukārt pasniedzējs brīvi runājis ar abiem. Un skatoties Indiešu filmas, anglicismu dēļ esot grūti saprast vai oriģinālvaloda ir titros vai audio 🙂
Šis tematiskais ievads tapa situācijai, kad es pēc 4. kārtas spēles uzjautāju Zzukam – “kad tad jūs beidzot savu otro kārtu pieveiksiet?”, uz ko sekoja atbilde, ka sen tak jau esot izspēlēta. Tad nu izradījās, ka es un Liene esam bijuši kā 2 Indieši – viņa man bija atsūtījusi rezultātus, bet netīšām novembra kārtas čatā, es savukārt protokolus biju apskatījis, bet noseivojis nepareizajā vietā 😀 Beigu beigās konstatējām, ka otrā kārta ir piefinišēta “jau” 3. decembrī 😀


Tad nu par spēlēm.
Mārupes ašie (Raimonds, Zvirgzdi, Egita, Uldis)
Vienīgie, kas oktobra kārtu izspēlēja oktobrī 😀 (bija gan citi mēģinājumi arī, bet par to vēlāk)Sākuši bija ar UK, Uldis jau startā paturējis visas misijas, izskanējis retoriskais jautājums – “Tu būvēsi vai tu celsi?” (domāts gan jau par kārtīm, bet skan labi arī par ceļiem), un spēles gaitā jau morāla sagatavošanās sakāvei “ja es nevinnēšu, tas nenozīmē, ka es esmu losis, vienkārši kārtis nenāk!” (Piezīme – nevinnēja 🙂 ) Tā nu beigās uzvara Egitai (misijas 7/7), seko Uldis (misijas 8/8), seko Raimonds ar pieticīgām 4/4, visbeidzot Seymour arī ar 8/8, bet mazāko kopējo rezultātu. Tiesa gan, rezultāti visnotaļ līdzīgi.
Indijā komentāru nav, visi laikam iespringuši uz mandālām vai arī tā atslābuši, ka nav varējuši pierakstīt. Raimonds gandrīz izspēlē klasisko “paņem 2 un ātri vinnē”. Gandrīz tāpēc, ka izpildījis 3, lai gan kas gan ir 2 misijas Indijā 🙂 Taktika izskatās nostradājusi, jo daļai pretinieku izskatās norāvis misijas ar savu agro tu-tū. Tikai daļai, jo Egita paspēja gan savas misjas izpildīt, gan veselas 2 mandalas saveidot. Punktu tomēr Raimondam uz ceļu rēķina vairāk. Ilze Z. un Uldis savuārt mīnusoja neizpildītās misijas un finišēja ar visnotaļ viduvēju rezultātu.
Četrinieka turnīra punkti: Egita – 195, Raimonds – 189, Uldis – 166.1, Zvirgzdi – 154.7


Grīziņkalna “pazudušaie” (Bindons, Zzuks, Kārlis, Liene) , novembra sākums.Pēc protokoliem spriežot viss ir bijis ļoti lietišķi un bez komentāriem (vai arī tā, ka pakautrējušies pierakstīt), tāpēc atreferēt neko citu kā rezultātus īsti nevarēšu. Uk: Īsumā – Kārlis visus samizo, Bindons īpaši tālu neatpaliek, Zzukam viduvēji, Lienei laikam Brexit (uz pusi mazāk punkti kā uzvarētājam) Indija:Atšķirībā no Raimonda, Kārlis izspēlē klasiku bez nekādiem “gandrīz”, kā rezultātā uzvara. Seko Bindons (misijas 7/7), Liene ar 3 mandalām trešā, Zzuks misijās 8 punkti un pat ar 2 mandalām vieta pakaļgalā.
Četrinieka turnīra punkti: Kārlis – 210 (dubultuzvara), Bindons – 184.9, Zzuks – 150.1, Liene – 131.6


Vecrīgas nesteidzīgie (Daina, Evita, Cipāns, Eds) Indija: Noskaidrojam, ka Indijā Wadi ir svarīga pilsēta, jo no turienes viss tiek vadīts, Daina apžēlojas par kādu vīreli un neuzceļ stratēģisku ceļu, pēc īsa brīža vīrelis tur uzceļ savu ceļu, kā rezultātā tiek pie 3 mandalām. Tā nu mierīgi spēlējam, līdz pēkšņi izrādās, ka Evita ir bīstamā mājsaimniece, piesakot negaidītu “tu-tū”Eds ar 3 mandalām un garāko ceļu uzvar, Cipāns ar 9/9 misijās otrais, Evita ar ātro “tu-tū” trešā, Dainai punktu pamaz, bet sirdi silda uzraksts uz protokola malas “PALIES DAINAI! VĪRELIS” 😀 UK: Edam, klausoties Līvu dziesmu, “sirds saraujas pikucī un zobi braši klab”, kad viņš ierauga savas misijas, bet kaut kā tomēr pamanās uzvarēt. Cipāns ar 8/8 misijās min uz papēžiem, Daina un Evita tikmēr risina globālas problēmas (picas sadalīšana, Bruno pieskatīšana utml)
Četrinieka turnīra punkti: Eds – 210 (dubultuzvara), Cipāns – 188.7, Evita – 149, Daina – 146.2


Vecrīgas “gudrinieki” (Ilva, Anita, Salvis, Chi) (decembra sākums) Varēja būt vieni no pirmajiem, bet nepareizi izspēlētā UK rezultējās pārspēlē pēc vairāk kā mēneša 🙂 Secinu, ka bijs jautri. UK: Kādam ir bijusi cerība uz cerību, Ilvai tuvojoties Salvim sāk sāpēt galva? ( sāpēt vai “sāpēt”? rakstiet korekti, lai es pareizi varu atreferēt.) Neattīstītākais beidz pirmais, Anita piebiedē Chi otro bērnu. Es ceru, ka tie komentāri ir par vilcienu spēli? P.S. Kā atvasi sauks? Ņemot vērā apstākļus, iederētos Artūrs, Čārlzs vai Viljamss 🙂 Salvis uzvar, Anita mēģina neatpalikt, Ilva un Chi diskutē par angļu modes tendencēm un socializējas.
Indija: Kāds mēģina izmantot UK nopirktu turbīnu Indijas ceļu būvniecībā, bet kontrabanda tiek atšifrēta, Ilvai ir maršruts no “Tiutiutiu” uz “Tinkš” (tas laikam no tiem sākumā minētajiem dialektiem), Anita tutū pieska kā “ukuķū” (vai tas ir dialekts vai dzēriens, nav sīkāk paskaidrots) Tā visa rezultātā Anita uzvar, Salvis un Chi mēreni iepaliek, Ilva guļ.
Četrinieka turnīra punkti: Anita – 191, Salvis – 184.8, Chi – 119.9, Ilva – 112.1


Kārtas kopvērtējums:Uz pjedestāla augstākā pakāpiena jāsarūmējas Edam un Kārlim – abiem dubultuzvaras un 210p, sudrabs – Egita – 195p, bronza – Anita – 191p. Tuvu – Raimonds (189) un Cipāns (188.7)Otrs gals. Kad Liene iespēja 131.6, likās diezgan drošs kandidāts. Bet pēdējā kārtā atnāca Ilva un Chi ar tekstu “Paturi manu vīnu”. Chi – 119.9, Ilva – 112.1


Turnīra kopvērtējums pēc 2 kārtām.
Turnīira vadību pārņem Eds, pirmais (un pagaidām vienīgais) pārsniedzot 400 punktu robežu – 401.7. Seko Bindons ar 394.9, bet Kārlis atpaliek tikai par 0.1 punktu – 394.8 Nadeždas kausa izcīņā vadību pārņem Chi – 244.6, bet konkure ar Evitu (264.1), Lieni (267.1) un Ilvu (267.7)
Turnīra progress:
1. kārta: ✅
2. kārta: ✅
3. kārta: 3/4
4. kārta: 2/4
Pie reizes izziņoju jau janvāra spēles, ja nu kāds sadomā spēlēt, var sākt arī agrāk.
Spēlējam Eiropu un Old West.
4nieki:
* Zvirgzdi, Cipāns, Kārlis, Ilva
* Zzuks, Chi, Egita, Daina
* Eds, Raimonds, Salvis, Liene
* Anita, Bndons, Evita, Uldis
Uz tikšanos (ar dažiem vēl šogad, ar dažiem – nākošgad)
Cipāns.